×
Index

Skift af adgangskode på hovedlogin

Microsoft havde en af de mindre gode dage da de designede skærmbilledet til ændring af adgangskoder i deres serversystemer, det er ikke specielt intuitivt…

Der er i alt 4 felter på siden (det kan være du først kan se det nederste felt når du scroller ned med musen eller trykker på TAB-tasten nogle gange)
En anden fejl på siden er at den ofte går ud fra at man har et engelsk tastatur. Nederst i højre hjørne står der i så fald "ENG/US" og det skal du klikke på og så ændre til Dansk tastatur for at være sikker på at alle tegn i din adgangskode forstås korrekt.
Herunder kan du se et eksempel på et skærmbillede til ændring af adgangskode for en tilfældig bruger.

1.     Felt 1 : skal du ikke rette i, der står bare jeres brugernavn (her er det en fiktiv bruger kaldet "nanoq")
2.     Felt 2 : her skal du indtaste den gamle adgangskode som du lige har logget ind med (som du har brugt de sidste 3 måneder eller som du lige har fået tilsendt som midlertidig adgangskode).
3.     Felt 3 : her skal du indtaste din nye adgangskode, som du vil benytte i den næste 3 måneder. Koden skal være mindst 6 tegn lang, og indeholde tal og/eller store bogstaver og/eller små bogstaver og/eller specieltegn (som f.eks. +-*@) (3 af disse 4 typer SKAL benyttes). Hvis du ikke kan få siden til at acceptere din nye adgangskode, kan du jo evt. bruge din gamle kode og så bare tilføje et tegn eller bogstav. Koden må ikke indeholde sammenhængende bogstaver fra brugernavnet f.eks. må "nan" eller "noq" ikke indgå i adgangskoden da de er en del af "nanoq"
4.     Felt 4 : her gentager du bare det du indtastede i Felt 3
 Til sidst skal du bare klikke på den lille pil vist herunder…
Hvis ovennævnte giver problemer er du altid velkommen til at kontakte os på morten@mdc.gl eller på 00299 527146.